14:00

Referat: Kyrkheddinge IF - AIF Barrikaden

Följande referat baseras på uppgifter från tränare och spelare eftersom undertecknad ordinarie referent ej var närvarande:

Startelva: Linus - Micke, Tobbe, Alex, Adam - Max, Martin N, Johan A, Henke Ni - Mats, Danne

Avbytare var Henke H som gick in som vänster yttermittfältare redan efter 2 min sedan Tobbe fått utgå p.g.a. skada (vilket innebar att Henke Ni gick ner som mittback ända tills vi gick ner på trebackslinje på slutet) och som efter c:a 25 min i den positionen gick in som innermittfältare och spelade där tills han blev utbytt efter c:a 65 min, Christian som kom in som vänster yttermittfältare efter c:a 25 min och spelade där resten av matchen bortsett från en period på 10-15 min i andra halvlek då han var utbytt, samt Fredrik som kom in efter c:a 65 min som vänster yttermittfältare och spelade där några få minuter innan vi gick över till 3-4-3 mot slutet då han spelade anfallare.

Vi började i en kraftig motvind och blev mycket kraftigt tillbakapressade av ett mycket offensivt Kyrkheddinge. De hade också några farliga chanser bl.a. ett skott i ribbans överkant. Deras hejdlösa offensiv som gav intryck av 4-2-4 ledde dock till att vi fick en hel del kontringschanser - faktiskt fler målchanser än dem - och vi kunde också ta ledningen efter en hörna som Henke Ni vann en duell på så att bollen hamnade hos Christian som från mycket nära håll slog upp den i nättaket. Detta hände i den 33:e min.

Kanske blev vi för bekväma i 2:a halvlek i tron att den kraftiga vind vi hade i ryggen tillsammans med den ledning vi hade skulle innebära att det skulle gå lätt att klara av att vinna. Denna halvlek började med mycket "hawaii". Vårt passningsspel som var dåligt redan i 1:a halvlek fortsatte att vara det samtidigt som också Kyrkheddinge föll in i detta. I den 55:e min kom kvitteringen till 1-1. En hörna gick över alla som befann sig nära målet, slogs stenhårt in igen och styrdes in vid närmsta stolpen av en av våra spelare. 10 min senare kom det mål som senare skulle visa sig bli det sista i matchen. Även vid detta 3:e mål i matchen var målet frukten av en hörna. De "vann" hörnan och kunde sedan först Linus räddat, de fått retur, en av våra utespelare räddat till ny retur och slutligen två av våra spelare kolliderat slå in bollen från nära håll.

Moralen sjönk betänkligt i vårt lag efter de 2 baklängesmålen - inget gnäll men det verkade som om en uppgivenhet spred sig och all energi försvann. Efter c:a 70 min gick vi ner på en trebackslinje och flyttade också upp en spelare från mittfält till anfall så att vi spelade 3-4-3. Det innebar dock ingen jättestor förändring. Vi tog visserligen över något spelmässigt när vi satsade allt framåt och skapade en del halvchanser men nu var det de som fick massor av bra kontringslägen. Båda lagen spelade mot slutet väldigt dåligt/slarvigt och matchen som helhet var inte heller särskilt bra även om Kyrkheddinge hade ett bra offensivt spel i 1:a halvlek.